13 NOV 2019

DET OVANLIGA EUROPA: HÄR FÖLJER NÅGRA AV DE MEST MÄRKVÄRDIGA PLATSERNA SOM KAN NÅS MED EN DUCATO-HUSBIL

RESA I HUSBIL

Häxlandet i Ligurien, isjättarnas värld i Österrike, brunnarna i Quinta da Regaleira i Portugal: här är några ovanliga destinationer för din nästa resa!

Husbilsägare, du längtar efter att åka iväg i din husbil på Fiat Ducato-chassi men du vet inte ännu vart du vill åka?

Här kommer tre magiska och märkvärda platser som är värda att besöka under en av dina kommande resor on the road!

TRIORA, HÄXLANDET

Vi åker till Italien! En förtrollande by bland bergen i Ligurien väntar på dig för att omsluta dig med mysterium: vi är i Triora, häxlandet.

Det är här som den största häxjakten hölls under 1587.

Idag har byn ungefär 300 invånare och en gammal stadsdel vars slingrande smågator och gränder välkomnar och förför dig med sin själ och sina legender.

Byn ligger i inlandet Arma di Taggia, i Imperias provins Den kan nås via A10 i riktning mot Ventimiglia om du kommer från Italien.

Innan du kör iväg, glöm inte att smaka på det kända Triorabrödet: en specialitet från platsen som du inte får missa. Sedan 1952 bakar Panificio Asplanato 1 000 kg om dagen och levererar brödet till hela Ligurien och Piemonte.

Magi och tradition i denna ovanliga etapp som du kan nå med din Ducato-husbil!

WERFEN OCH DESS ISJÄTTAR

Vi flyttar till Österrike och mer exakt till Werfen-isgrottorna. Lämna din husbil på Fiat Ducato-chassi och ta landets brantaste linbana för att nå grottorna.

Eisriesenwelt – namnet som den här platsen är känd för – består av en labyrint av grottor på ungefär 42 km.

Besöket tar 75 minuter med en guide, men vi rekommenderar att du tar mer tid och beräknar minst tre timmar eftersom du utöver besöket måste lägga till vägen från parkeringen till linbanan, resan med linbanan och promenaden från linbanan till grottan.

Dagen på den här förtrollade platsen, som är resultatet av naturens rörelse under miljontals år, kommer att lämna dig mållös och... häpnad!

Är du redo?

Grottans imponerande portal, 20 meter bred och 18 meter hög, är här för att välkomna dig.

Vi är säkra på att även de små kommer att ha kul!

SINTRAS BRUNNAR OCH SPIRALER

Platsen heter Quinta da Regaleira och är en egendomen är omlindad av mysterium.

Vi har kommit fram till Portugal och speciellt Sintra.

Vi lämnar vår husbil på Fiat Ducato-chassi och tar en promenad i den bamla stadsdelen.

Här, nära Seteais-palatset, finner vi egendomen Regaleira med sina fyra hektar och ett palats, grottor, trädgårdar och sjöar.

Sedan 1995 skyddas den här platsen av Unesco och är ett mänskligt kulturarv, även tack vare skönheten på de kuriösa brunnarna och spiralerna.

Det är konstruktioner som legenden kopplar till hemliga initieringsriter och som har gjort denna plats till en esoterisk plats.

Den första brunnen är den Initierande: 9 nivåer som frammanar Dantes helvete, skärseld och paradis och framställningen av tempelriddarnas kors i bakgrunden. Detta är den Oavslutade brunnen, som i stället består av en enda rak trappa som förbinder de två brunnarna och som, på grund av antalet trappsteg, gengjuder frimureriet.

Om du gillar platser med mystik förblir den i ditt hjärta.

Och efter ett besök på egendomen kan du upptäcka palatsen med enastående färger, vattenfall och att sköna platser i Sintra.

En dag att minnas innan du går tillbaka till din husbil på Fiat Ducato-chassi och förbereder dig för nya spännande destinationer.

Är du redo för en magisk semester?

Stig ombord!