08 MAR 2019

I HUSBIL MED BARNEN PÅ VÅRSEMESTERN

RESA I HUSBIL

Klämdagar och vårsemester inom sikte? Inget slår en tur bort från stan i en Ducato-husbil! Om du redan har provat på berusningen som en roadtrip med hela familjen bjuder på så vet du redan att det alltid finns något att göra och att alla passagerare har garanterat kul, oavsett ålder.

Men inte nog med det: att resa i en Fiat Ducato-husbil är också ett sätt att växa tillsammans!

Har du någonsin tänkt på det? De små barnen kan lära sig att ta ansvar och känna sig som en del av äventyret: i husbilen finns det alltid mycket att göra, även sådant som de kan utföra.

Involvera småttingarna genom att låta dem göra lättare hushållssysslor. De kan till exempel utföra praktiska uppgifter, men även delta i planeringen av resvägen. På så vis kan de känna sig som kaptener, även om de inte sitter i kaptensstolen i Ducato.

Detta hjälper dem att ta sig an förflyttningarna och avstånden med rätt anda. På tal om detta: om det är första gången som ni testar den här typen av semester bör ni inte välja avlägsna resmål. En helgtur kan vara en lagom lösning för att vänja barnen och förbereda dem på en längre resa.

Husbilsemestern kommer även att lära dem att välja ut vad som är viktigt och oumbärligt eftersom utrymmet i en Fiat-husbil inte är obegränsat. Lär era barn att packa rätt och lätt.

Se till att lämna plats för deras leksaker, papper och pennor och annat som de kan roa sig med, även på regniga och gråmulna dagar. Dåligt väder kommer inte att stoppa barnens entusiasm, men se till att inte vara oförberedda!

Ett annat praktiskt tips: när ni reser tillsammans med barnen är det viktigt att inte omkullkasta deras vanor och normala tider. Försök alltid att behålla samma mat- och sovtider som hemma så kommer resan att bli riktigt trevligt för alla.

Kom ihåg att det är en semester, men att reglerna är viktiga: om barnen har läxor med sig bör ni bestämma tillsammans när de ska göras. Var flexibla när omständigheterna kräver det, men även bestämda: resor i husbil gör det möjligt att behålla de goda vanorna hemifrån, just på grund av att alla kan känna sig som hemma.

På tal om detta bör ni välja ställplatser med tillgång till el och vatten när detta är möjligt. På så vis kan ni förena friheten med bekvämlighet.

Har ni packat klart er Fiat Ducato-husbil och är redo att åka?

Kom ihåg att det alltid finns plats för gott humör, även när alla utrymmen verkar fullknökade!

När ni reser i kontakt med naturen, ger dig ut på utflykter och antar nya utmaningar gäller det att ha rätt anda: ta därför bara med er lusten att ha kul i Ducato-husbilen och utnyttja alla tillfällen till att vara tillsammans och att framhäva vikten av samarbete i vardagen. Tillsammans med bilderna från semestern i Ducato-husbilen kommer dessa tillfällen att vara era finnaste minnen från äventyren på vägarna.

Have fun!

​​