28 FEB 2020

I JAKT PÅ VÅREN MED DUCATO

ATT RESA I HUSBIL

Med Ducato planerar vi vårens resor redan nu: här är några suggestiva resmål där du kan stanna och titta på stjärnorna!
Har du precis kommit hem från en resa i din Ducato husbil och vill iväg igen? Det är aldrig för tidigt att välja nästa destination!

Här är några idéer för att resa med oss, nu när vädret vänder.

FRANKRIKE, SAGORNAS SLOTT

Finns det ett mer romantiskt ställe att titta på stjärnorna än från ett slottstorn? Hoppa ombord på din Fiat Ducato husbil, för nu kör vi till slotten i Loiredalen!

Loire är Frankrikes största region och det finns fler än 300 historiska byggnader, med både fästninga, slott och torn. Bland de mest berömda och mest välbesökta är Château de Blois, Château de Chambord, Château de Chenonceau, Château Royale d'Amboise, Leonardo da Vincis residens, Château du Clos Lucé, Château de Cheverny, slottet och trädgårdarna kring Château de Villandry.
Tack vare den höga kvaliteten på byggnadskulturarvet har Loiredalen en välförtjänt plats i UNESCO:s Världsarvslista - World Heritage List.

Förutom de fantastiska residensen så har Loiredalen även magnifika utsikteroch landskap som är så utsökt vackra att de klassificerats som både regionala och nationella naturreservat. Men Loiredalen är inte bara vackra residens och drömska atmosfärer, utan detta landskap är även ett perfekt resmål för vinälskare.

Det är verkligen en resa där ingen kan bli besviken! Samla ihop husbilsfamiljen, för det förtrollade sagolandet väntar.

SKOTTLAND, NATURSKÖNA VÄGAR

Trots att man kanske tror att Skottland är en kall och ogästvänlig plats, så är det just under våren som detta vilda och bergiga landskap, med dalgångar och djupa sjöar från istiden, kommer till liv i solens sken.

Redan från maj månad är det faktiskt så att dagarna aldrig tycks ta slut, och skymningen är en enda lång solnedgång som blir till nästa dags morgonrodnad med rosa skyar och en sol som tycks släcka sitt brinnande ljus i självaste havet.
Med festivaler, slott, kloster, sjöar, vattenfall och floder, små bergs- och fiskebyar - Skottland är verkligen ett land som kommer att få dig att förundras. Dess största städer är Edinburgh, huvudstaden, med sitt legendariska slott längst uppe på den höga klippan, och Glasgow, berömt för sin livfulla kulturscen.
På våren verkar allting att spritta av liv: rhododendron och ginst i överdådig blomning, bergsgetter som utmanar varandra för att vinna honornas gunst och späckhuggare som majestätiskt ilar fram i det nordatlantiska havet.
För att inte tala om delfiner och valar som leker nära kusten, flockar av vattenfåglar som bygger sina bon vid de höga havsklipporna, vita stränder som får den karibiska övärlden att avundas.
Alltså, tänk bara hur det skulle vara att resa fram där, ombord på din Fiat Ducato husbil, bara några få meter från allt detta underbara!
Vi är övertygade om att de panoraman som du kommer att se från fönstren från din Fiat Ducato husbil kommer att ta andan ur dig.

RUMÄNIEN, ETT HOPP BAKÅT I TIDEN

Medeltidsslott, kyrkor i gotisk stil, städer, storskogar och lundar, och småbyar som ligger gömda mellan Karpaterna och havet. Allt detta, och mer därtill, är Rumänien, ett resmål som absolut förtjänar att läggas till din lista denna vår!

I Transsylvaniens skogar finner du garanterat både lugn och ro och dessutom det mörker som krävs för att kunna se ett otroligt spektakel i skyn. Stanna din Fiat Ducato husbil och lyft blicken - beskåda det oändliga himlavalvet som lyser upp din resa!
Under din resa i Rumänien får du inte missa en tur i Sighișoara, en liten medeltidsstad och en av de mest fascinerande i hela Transsylvanien, vars historiska innerstad är en del av UNSECOS Världsarv.
Låt dig dock inte förhäxas av de karakteristiska smågränderna och de färgglada småhusen i staden: denna plats sägs vara en av de mest hemsökta platserna i världen, och dessutom var det hem till Vlad Pålspetsaren, även känd som Dracula!
Mellan skräck och fascination, så vinner kanske nyfikenheten? Var en modig resenär och fortsätt din färd i din Fiat Ducato husbil, efter Sighișoara vidare in i detta vilda land, som ber om att utforskas.

Stjärnspäckade himlavalv och otroliga landskap väntar på dig runt varje krök...det är bara att köra på! Trevlig resa med din Fiat Ducato husbil.