17 MAJ 2019

EN SEMESTER I DIN HUSBIL PÅ FIAT DUCATO-CHASSI I SPORTENS TECKEN

RESA I HUSBIL

I takt med att temperaturen stiger kommer lusten tillbaka att utöva sportaktiviteter i det fria! Här kommer några förslag på korta och roliga utflykter från stan.

Äntligen fint väder … husbilsentusiaster, är ni redo att ger er ut i den friska luften?

Och ingen panik om det inte finns några sammanhängande klämdagar i sikte: det räcker med ett par dagar för att sticka iväg och uppleva avslappnande (eller adrenalinpumpande) sportaktiviteter!

VANDRING – Ta med ett par bekväma kängor i husbilen på Fiat Ducato-chassi och förbered dig på att uppleva naturen fullt ut. Du kan åka iväg utan ett exakt resmål, och du behöver inte åka långt bort för att upptäcka bergen eller naturreservaten i området där du bor. Husbilen är verkligen det perfekta transportmedlet för att testa nya vägar som du vanligtvis inte åker på och upptäcka nya landskap.

Kom ihåg att också ta med dig en bekväm ryggsäck där du får plats med varma kläder (även om sommaren närmar sig kan temperaturen svänga ordentligt i bergen).

Om du befinner dig i området: Missa inte turerna längs bergsstigarna i Dolomiterna i Trentino. När du har parkerat Ducato-husbilen på någon av de många ställplatserna i regionen är det bara att lasta av din mountainbike och ge utlopp åt dina infall. Området bjuder på spännande upplevelser för cyklister på alla nivåer, förutsatt att du gillar uppförs- och nedförsbackar såväl som nya utmaningar!

KAJAK, FORSRÄNNING, CANYONING – Om du också gillar utmaningar i strömmande vatten, är det dags att du beger dig med husbilen på Fiat Ducato-chassi till närmaste vattendrag!

Kanoter och kajaker är allt mer populära bland husbilsintresserade, även tack vare att de kan transporteras utan problem på din husbil med Ducato-chassi. Inga problem om du inte har en egen: du kan hyra den på plats och låta dig bokstavligen bli ”bortförd” av upplevelsen. Samtidigt får du upptäcka vacker natur som du säkerligen inte skulle få se från andra observationspunkter.

Om du befinner dig i området: Gorges de l'Ardèche i Frankrike är en av världens mest fascinerande platser för de som gillar att paddla i floder och älvar. Till de sportigaste husbilsentusiasternas stora glädje är det inte nog med det: med sina 32 km långa kanjoner kan du välja bland turer med olika svårighetsgrad och längd (du kan göra en dagsutflykt såväl som att paddla i tre dagar).

RIDTURER – Resan i husbilen på Fiat Ducato-chassi fortsätter … med fria tyglar! Och vi menar det verkligen bokstavligen, då vi pratar om ridturer i nära kontakt med naturen.

Ridning är en perfekt aktivitet för hela familjen: även minstingarna blir förförda av hur fint det är att ta en ridtur och de får testa på en ny upplevelse tillsammans med detta fascinerande djur. Även om ridning är en individuell aktivitet ska du komma ihåg att ridturen är ett utmärkt tillfälle att dela en annorlunda upplevelse tillsammans.

Om du befinner dig i området: Landsbygden i Maremma i Toscana … Har du aldrig varit där? Då är det dags att ändra på det: detta område bjuder på vild natur och en helt egen ras – maremmahästen. Tillsammans med hästen kan du upptäcka stigar och turer som passar alla, oavsett erfarenhetsnivå. Besök väl undangömda platser bland fästningar och antika kloster, med en expertguide eller på egen hand.

ÄVENTYRSPARKER – Endast för de våghalsiga! Lämna plats i husbilen på Fiat Ducato-chassi för lusten att testa dina gränser! En dag i äventyrsparken är verkligen den perfekta kombinationen av nöje, friluftsliv och utmaningar att klara av … även för de vuxna. (Vi lovar att du får svårt att hänga med barnen vid vissa delar av banan).

Tänk på att det vid många parker är tillåtet att även övernatta i husbilen och ni kan använda platsen som en utgångspunkt för andra utflykter under de kommande dagarna.

Summan av kardemumman: för husbilsintresserade som giller sport och friluftsaktiviteter är det bara att välja och vraka.

Njut av den fina årstiden tillsammans med husbilen på Fiat Ducato-chassi och andra sportdårar som dig!