13 SEP 2019

FIAT PROFESSIONAL HUVUDPERSON PÅ DÜSSELDORFS MÄSSA

EVENEMANG OCH NYHETER

Caravan Salon-mässan 2019 i Düsseldorf avslutades precis. Det är en av de mest efterlängtade världshändelserna för fritidsfordonsbranschen.

Även i år var Fiat Professional närvarande på mässan och presenterade för första gången den nya Fiat Ducato MY 2020 som är utvecklingen av märkets bästsäljare. Bland de ny största nyheterna på den nya modellen hittar vi den avancerade nioväxlade automatväxeln ”9 Speed” som ligger på första plats i sin klass vad gäller vikt och motormoment. Det nya motorsortimentet Euro 6d- TEMP i fyra effektklasser är också mycket efterlängtat.

Under det tyska evenemanget kunde du besöka många husbilar på Ducato-chassi som visades på husbilstillverkarnas olika montrar. På FCA:s monter (D42- utställningslokal 16), presenterades fyra motorvagnsmodeller på det sätt som de levereras till husbilstillverkarna för ombyggnaden till husbil, utan husbilsutrustning. De här modellerna omfattar en version med en transportbil med högt tak, en skåpbil och ett dubbelt demonstrationsfordon kallat “back-to-back” som gör att två motorvagnar för Ducato Maxi kan förenas: från en sida kan du se en skåpbil och från den andra en flakbil, chassi för husbilar av klass A.
Olika tematiska öar kompletterade utställningen på Fiat Professionals monter, där besökarna kunde få mer information om de senaste motorvagnarna, om automatväxeln och exklusiva tjänster för de som köper en husbil på Fiat-chassi.

De två allra senaste nyheterna på den nya modellen presenterades under evenemanget vilket gjorde fritidsfordonskunderna entusiastiska:
- Den nioväxlade automatväxeln garanterar en ännu mer avslappnad och behaglig körupplevelse och optimerar förbrukningarna i alla situationer;
- Det nya sortimentet Euro 6d-TEMP omfattar fyra effektklasser, 120, 140, 160 och 180 HK. De är alla utrustade med Multijet 2-tekniken som garanterar en bättre effektivitet och minskade förbrukningar.

För att göra husbilskundernas resor säkra och fridfulla presenterades även de mest avancerade förarassistanssystemen, specifika fjädringar för husbilar och en serie innehåll som är perfekta för att uppnå maximal komfort.

Fortsätt att följa Ducato Fiat Professional under kommande mässor i Europa. Du är välkommen!

SVERIGE, ELMIA CARAVAN SHOW: 11-15 september 2019 (Jönköping)

NORGE, CARAVANMESSE: 12-15 september 2019 (Lillestrøm)

ITALIEN, SALONE DEL CAMPER DI PARMA: 14 -22 september 2019 (Parma)

FINLAND, CARAVAN-MESSUT: 19-22 september 2019 (Lahti)

FRANKRIKE, SALON DES VÉHICULES DE LOISIRS: 28 september – 6 oktober 2019 (Paris Le Bourget)

BELGIEN, MOBICAR: 3-7 oktober 2019 (Bryssel)

STORBRITANNIEN, MOTORHOME & CARAVAN SHOW: 15– 20 oktober 2019 (Birmingham).​