25 JAN 2021

VARFÖR ÄR HUSBILAR OFTAST VITA? VARFÖR ÄR BADRUMMET ALLTID LÄNGT IN OCH DÖRREN ALLTID PÅ PASSAGERARSIDAN?

ATT FÖRFLYTTA SIG I HUSBIL

Vår älskade Fiat Ducato-husbil är bara vår egen, den är unik och omöjlig att härma, den är vår trogne resekamrat... Ja, men det vet vi ju! Men det finns vissa saker som är gemensamma för alla husbilar av alla storlekar och i alla smaker! Nu upptäcker vi tillsammans vad det är som gör en husbil till... En husbil!

Färgen? Vi slår vad om att den är vit!

Har du någonsin frågat dig själv varför nästan alla våra fyrhjuliga vänner är vita? Varför är de inte blåa eller röda eller helt enkelt den färg vi själva vill ha, som våra bilar?
Svaret är, som vanligt, enklare än man kan tro! Ett fritidsfordon är allmänt framtaget för att vara ett veritabelt hem under vår resa, och detta betyder att vi ombord finner allt det vi behöver för en härlig semester - men vad är det som följer oss vart vi än far, speciellt om sommaren?
Den vita färgen är utvald för att undvika att passagerarutrymmet överhettas, speciellt vid stillastående. Den vita färgen gör att karossen inte drar på sig ett överskott av hetta, utan kan garantera en miljö som är sval... Så gott det går, alltså!

Ingången? Alltid på passagerarsidan!

Ännu en egenskap som är gemensam för alla husbilar: ingången är alltid på passagerarsidan.

Här kan vi ge ett par exempel som hjälper oss att bättre förstå vår fyrhjuliga vän, vår Fiat Ducato-husbil.

Och nu sitter du där och undrar, efter att ha läst detta, om du någonsin sett en husbil med ingången på den andra sidan, och inte kan du komma på en enda gång, eller hur? Det finns två grundläggande anledningar till detta val!

Ur säkerhetssynpunkt så är det bäst att ha dörren för in- och utgång på den skyddade sidan av vägen: tänk dig ett stopp på en motorväg eller på en mycket trafikerad gata i staden... Och det är aldrig en snabb affär att gå in i en Fiat Ducato-husbil! Därför har placeringen av ingången studerats ur alla vinklar för att tillåta ett bekvämt tillträde, men framför allt för att det ska ske i säkerhet.

Den andra motiveringen är däremot av helt teknisk typ: alla kablar, rörledningar och alla de komponenter som går längs sidan av vår husbil är placerade just på förarsidan - vilket skulle göra det omöjligt att sätta in en dörr där.

Vi hoppas att denna korta och enkla guide över det som alla husbilar har gemensamt varit användbart för att upptäcka något nytt som kanske gör att du blir ännu mer förälskad i din Fiat Ducato-husbil.