08 APR 2020

DIN EGNA FICKHANDBOK FÖR DIN DUCATO-HUSBIL

RESA I HUSBIL

Vår husbil är verkligen en del av familjen! Med den reser, upplever och upptäcker vi världen runt oss när det är möjligt. För verkliga husbilsfantaster är det därför mycket viktigt att ta hand om den!

Tänk på sprickan som du ser varje gång du går in. Eller på myggnätet som du alltid har tänkt montera. Här följer tre arbeten som du kan göra för att förbättra din husbil på Fiat Ducato-chassi och gör dig till en hobbymästare!

SPRICKA? VILKEN SPRICKA?

För ett tag sedan upptäckte du en spricka ovanför husbilens entrédörr? Lugn, det betyder inte att din fyrhjuliga kompis har några problem. Det området är speciellt utsatt för slitage på grund av dörrens kontinuerliga rörelse som påverkar det kringliggande externa området. Det är därför absolut normalt att du kan hitta små sprickor efter några år: här kan vi tillsammans se hur du kan reparera och göra sprickan till en fördel!

För det första ska du noggrant göra rent området med en svamp och ett lämpligt rengöringsmedel så att det inte finns något smuts kvar. Torka sedan av. Nu ska den stoppas!

Använd en borrmaskin och borra två små hål vid ändarna. Det gör att sprickan inte kan bli större. Täck sedan både sprickan och de två hålen med tätningsmassa (eller silikon för utomhusbruk om du inte har tätningsmassa till hands) och se till att produkten fästs till väggen riktigt för en maximal tätning.

Din husbil på Fiat Ducato-chassi mår nu bättre men du vill helt klart inte se den där lappningen! Så här har vi en idé: om du köper och installerar en droppbräda så har du inte bara löst det estetiska problemet, du har också en ingång som alltid är skyddad mot oväder. Och om du vill känna dig som ett riktigt hobbyproffs är det rätt tillfälle att ta nästa steg! Du kan installera lampor i droppbrädan så att dörren alltid är belyst.

INSEKTER? NEJ TACK!

Nu när ingången är som ny kan vi stiga in i din Fiat Ducato. Men du har inte tid att slappna innan du måste slåss mot en modig fluga som följde efter: hur många gånger har detta hänt dig?

Det finns olika typer av myggnät online och hos våra återförsäljare. Men vilket myggnät är bäst för dig?
Om du inte är riktigt säker rekommenderas specialanpassade myggnät, som är perfekta eftersom de är tillverkade enligt kundens specifikationer och behöver därför inte anpassas till dörren efteråt.

Utöver att hålla insekter på avstånd, vill du också ha lite skugga? Välj i det fall myggnät som även ger skugga, det idealiska valet för din privacy!

Söker du efter en robust lösning som passar alla klimat? Välj i det fall myggnät på rulle som är enkla att sköta och rengöra. De vanligaste har även knappar mot vind inne i skenorna och sidoskydd på handtaget för att skydda skenorna och kassetten under användningen.

Om du föredrar en snabbare och omedelbar lösning kan du installera ett magnetiskt myggnät!
Det är en anordning som lätt kan öppnas och stängs själv bakom dig tack vare de förutsedda magneterna. Du kan på så sätt gå ut och in med händerna fulla. Myggnätet installeras på några sekunder och viks lätt ihop när du inte behöver det längre.

Så inga problem om du är rädd för någon montering: det finns myggnät för alla slags resenärer. Förbered skruvarborrmaskinmyggnätt och armbågsfett så är det klart!

KASTA LJUS PÅ BESPARINGAR

Den sista och kanske den viktigaste uppgiften, innan en välförtjänt vila: hur kan jag göra min husbil på Fiat Ducato-chassi mer miljövänlig direkt från garaget?

Gick det upp ett ljus? Bra, för nu är tiden inne att använda en LED-belysning! Det hela är inte komplicerat om du är något av en amatör på hobbyarbeten.

Du behöver bara byta ut den gamla lamphållaren mot en ny på vilken LED-lister löds fast, koppla sedan trådarna och montera tillbaka.

På detta sätt får du omedelbart en upplyst inomhusmiljö med upp till tre gånger mindre energiförbrukning och en överraskande varaktighet på tiotusentals timmar.

KLARA, FÄRDIGA, GÅ!

Nu har vi nått slutet av denna korta fickhandbok över några hobbyarbeten som du kan göra: kom alltid ihåg att sköta din husbil eftersom du på så sätt begränsar problem på vägen och framför allt upplever en alltid säker och bekväm resa!