05 JUL 2020

OMBORD FÖR FÖRSTA GÅNGEN: HUR DU GÖR DIG REDO FÖR ATT FARA ON-THE-ROAD MED DUCATO

ATT FÖRFLYTTA SIG I HUSBIL

Sommaren är nära och så är även din önskan om att få resa ut! Och även om det verkar bli en minst sagt speciell sommarsäsong i år, så kan just att organisera en resa i husbil vara den rätta kompromissen mellan säkerhet och din önskan om frihet!

För dig som är ny i husbilsvärlden så kommer här en kort guide över hur du bäst förbereder dig, för att kunna njuta av alla fördelar av din resa ombord på din Fiat Ducato! Vi går ombord!

Hitta din plats

Precis som när du flyttar in i ett nytt boende, är första steget alltid att få en känsla för utrymmet! Det är alltså dags att gå in i husbilen och upptäcka alla de saker som förr eller senare kommer att vara bra att känna till.

Vi börjar med användning och underhåll på toaletten: vet du vad du ska göra varje dag för att se till att den alltid är ren och fungerar som den ska? Om inte, titta i användar- och underhållshandboken där du kan lära dig om hur du löser massor av problem både snabbt och lätt!
Sen går vi till gasanläggningen: även här måste du kunna lösa problem själv, åtminstone vad gäller att slå på och av gasoltuben, och för att utföra minimalt underhåll på gasspisens brännare: kom ihåg att en grundlig rengöring är nödvändig för att hålla borta både dålig lukt och ovälkomna gäster som djur och insekter, speciellt om vi är på äventyr mitt i naturen!

Till slut rör vi oss in i bodelen: vet du vad din Fiat Ducato husbil har i sina gömmor? Kan man luta de där sätena bakåt och få en säng? Var finns sladdarna till tv:n om du skulle behöva justera något?
Ingenting är självklart, så ta dig tid att gå igenom varenda centimeter av din integrerade husbil! Plötsligt en dag har du nytta av att veta olika saker, och då är du allt glad att du tog dig lite tid idag för att gå igenom detta!

Storleken är viktig

Vare sig du är förare eller passagerare, ombord på en motorcykel eller på en lastbil, så är det av grundläggande vikt att känna ditt fordons storlek - absolut av säkerhetsskäl, men även för att kunna njuta fullt ut av din resa! Och i en husbil kan vi ta oss till många olika ställplatser i de mest vilda delarna av naturen, och det gör att vi kanske måste utföra många manövrer - då är det nödvändigt att ha koll på dimensionerna innan man ens ger sig ut på vägen.

Så ta ett par kvällar och kör ut till en säker, öppen plats där du kan prova parkeringar, kurvtagning och helt enkelt vänja dig vid reglage och alla tillval som finns ombord på din Fiat Ducato husbil! Att vara väl förtrogen med fordonet gör inte bara att du kör bättre, utan även att du kan njuta maximalt av utsikten - men med uppsikt över trafiken och med säkerheten av att känna att du är väl förberedd. En husbil är inte svår att köra för den som är van att köra varje dag, men man får inte underskatta bilens storlek och vikt, och vi måste hålla säkerhetsavstånden till andra fordon när vi kör, för att vi ska kunna ha en säker resa från början till slut.

Det strikt nödvändiga (och lite till)

Det härliga med att resa i husbil, förutom den ojämförliga friheten att kunna leva ut ditt äventyr på alla möjliga sätt och vis, är ju att ha en del av ditt hem med dig på resan!
Innan du reser är det alltså bra att fundera ut vad för saker som är nödvändiga för att ge dig ut på äventyret framför dig: har du allt du behöver för att göra rent dina utrymmen? Har du kommit ihåg att lägga in ett par solstolar under sängen, både för dig och dina medresenärer? Handdukar? Tallrikar och bestick? Bra! Om du svarat ja på alla frågorna är du väl förberedd - men nu har tiden kommit till att ställa frågan: vad vill du mer har med dig?

Kanske ditt favoritsällskapsspel, en spelkonsol för att underhålla de allra minsta mellan en allsång och nästa, eller kanske helt enkelt din gamla bärbara grill som varit med om så många härliga grillfester - en av de bästa sakerna med att fara ut på äventyr ombord på din Fiat Ducato husbil är ju just det att du kan resa fri och utan begränsning (eller med väldigt liten begränsning i alla fall) på vad du kan få ta med dig!

Så här är vi i slutet av den här korta guiden över hur du bäst kan förbereda dig på din första erfarenhet av husbilssemester. Vi är säkra på att våra råd kan vara till hjälp för att få rätt anslag och för att njuta av varje sekund ombord - och du kommer att längta ut igen för att få den där känslan på nytt!