29 MAR 2019

VÅREN VID SJÖSTRANDEN MED DIN HUSBIL PÅ FIAT DUCATO-CHASSI

RESA I HUSBIL

Det finns ingen bättre säsong än denna för att tillbringa tid vid en sjö och se hisnande landskap! Hör kommer några av de vackraste sjöarna i Europa som du kan upptäcka i din Fiat Ducato-husbil.

Om du letar efter ett sätt att kombinera avslappning och nöje, är en semester vid de mest fascinerande vattensdragen i Europa, i din husbil på Fiat Ducato-chassi, den perfekta lösningen. Här kommer några av de destinationer som mest uppskattas av husbilsägare som alltid söker efter otroliga utsikter utan att ge upp den sanna betydelsen med on the road!

ITALIEN – LAGO D’ORTA

Lago d’Orta, är känd som den mest romantiska sjön i Europa som sträcker sig över 15 km i Piemonte med unika scenarier, en strategisk plats och fritidsaktiviteter som är perfekta för hela familjen!
Med sina stämningsfulla skogar, bara 30 minuter från Stresa, är det en idealisk plats för din nästa husbilssemester. En riktigt förtrollande plats som lätt kan nås med din husbil eftersom den ligger nära diverse motorvägstullar.
Efter att du har parkerat husbilen, förbered ett tillfälligt byte av transportmedel för att upptäcka ett av den här sjöns underverk: ön San Giulio!
På ön San Giulio, i Lago d’Orta, finns ett stämningsfullt kloster som berättar en unik legend: det sägs att ön beboddes av monster och ormar innan San Giulio kom till dit, men var inte rädd... du välkomnas bara av smala gator och eleganta villorna, en riktig pärla. Efter en dag på ön kan du göra ett sista pit-stop på vägen tillbaka till husbilen: kom ihåg att ta ett semesterfoto av solnedgången på sjön. Missa inte!

KROATIEN – PLITVICESJÖARNA

Berg, natur och... Plitvicesjörna, ligger i centrala Kroatien: 16 sjöar förenas med vattenfall och omges av vandringsleder. I korthet: en idealisk destination för de mer sportiga resenärerna! Plitvicesjörna är det perfekta målet i alla säsonger med sina varierande aspekter under årets olika perioder: under vintern ser du de berömda frusna vattenfallen och under sommaren tar den gröna vegetationen över och fyller omgivningen med färger.
Du kan börja resan i din husbil på Fiat Ducato-chassi i nationalparken som ligger halvvägs mellan Zagreb och Zara, i Dalmazia. När du nått parken har du två alternativ: besöka den övre eller nedre delen. Den första har sjöar som omsluts av skogar och vattenfall och i den andra kan du beundra de mindre sjöarna och en lägre vegetation.
Kodord för dagen? Vatten! Inte bara sjöar utan även vattenfall och kanjon som du kan upptäcka till fots eller med båt. I båda fallen kommer parken inte att svika dina förväntningar, oavsett årstid: den är öppen även på vintern!

BAVIERA – Sjön Königgssee

Bayern är ett land med bergslandskap, full av sagoslott, och är en av de många destinationer som kan nås med husbil: ett måste för naturälskare och med Europas mest stämningsfulla vatten. Nästa stopp? Sjön Königssee, ligger vid gränsen till Österrikte i nationalparken Berchtesgaden: bli fascinerad av dess imponerande berg med alla slags tjänster tillgängliga för husbilsresenärer!
Sjön Königgssee är omgiven av bergsväggar så parkera din husbil och stig ombord på den första tillgängliga båten för att beundra utsikten från en enastående synvinkel. Med ryggsäck och bekväma skor om du vill vandra till de högsta områdena tack vare utrustade gångbanor!

UNGERN – BALATONSJÖN

Balatonsjön var under många år semesterorten för den österrikiska-ungerska aristokratin, och är den största i Centraleuropa med sina 79 km. Hit kommer tusentals turister varje år från hela världen. Du välkomnas också av vingårdar och slott som omger sjön, ett intressant alternativ om temperaturen inte tillåter dig att dyka i Balatonsjöns vatten.
Och efter ett pit-stop vid sjön, stig upp i din husbil på Fiat Ducato-chassi och kör till de mest kända platserna i området: i norr, Tihany, Balatonfüred, Csopak och Keszthely, i söder Siófok och Zamárdi.

Medan du väntar på att upptäcka andra destinationer för nästa resor i din husbil på Fiat Ducato-chassi, ger vi några användbara uppgifter om anläggningarna nära sjöarna i den här artikeln:

PARKERINGAR OCH CAMPINGPLATSER

Camping Orta - Via Domodossola, 28 – 28016 ORTA SAN GIULIO (NO) - Italien

Camping Korana Hr47245 Rakovica, Kroatien

Camping-Resort Allweglehen - Allweggasse 4, 83471 Berchtesgaden, Tyskland

Mirabella Camping - 8621 Zamárdi, Szent István u. 3512 hrsz, Ungern​