18 DEC 2019

ALLTID NYA ÄVENTYR MED DUCATO. RIKTNING...2020!

RESA I HUSBIL

Under 2020 ska vi ut på suggestiva resor till mål som Andalusien, Ungern och Republiken Tjeckien!

Det nya året är på ingång och då kan du ge dig ut på massor av resor ombord på din Fiat Ducato husbil!

Har du redan funderat på vilka resmål du vill utforska under 2020? Här är några idéer för resor som verkligen är fyllda med upplevelser!

ANDALUSIEN, MOTSATSERNAS LAND

Om du så söker underbara stränder eller bergens skönhet, så är detta landet som kommer att erövra dig: Costa del SolCosta de la Luz och Sierra Nevada gör denna del av Spanien till en av de mest älskade av turisterna!!

Ditt år 2020 kommer att starta i den ljumma, andalusiska temperaturen, där klimatet är milt även om vintern, omgärdad av flamenco och sangria, zigenardans och överraskande landskap och atmosfärer.

Det här området har alltid representerat en mötesplats mellan Europa och Afrika, i ett sammelsurium av olika kulturer som man fortfarande ser tydliga spår av: våra sinnen fylls av moriska palats och små gränder med typiska vita hus, både inåt landet och ner mot kusten.

En av de mest symboliska platserna är Granada med sitt Alhambraett mästerverk ur den arabiska konsten, tillika ett av den moderna världens sju underverk.

Med sina 100 000 kvadratmeter dominerar borgen hela staden. Det är absolut värt mödan att stanna och besöka den för att upptäcka hundratals år av historia och storslagen utsikt.

Och du och din Ducato husbil måste bara stanna till i Sevilla, Andalusiens huvudstad, men du får inte missa La Manchai Don Quijotes fotspår. För att inte tala om vulkanlandskapet i Tabernasöknen!

Asch, du förstår: Andalusien är flera resor i en, och tack vare dess extremt varierande landskap och historia är vi övertygade om att alla resenärer kommer att älska platsen.

Skriv upp Andalusien i dina resmål för din nästa färd i din Ducato integrerade husbil!

UNGERN, EN RESA UTAN TID

Om du aldrig varit i Ungern är det dags att ändra på det.

Ett litet land, men fyllt av platser att upptäcka, och en sann juvel: parkera din Fiat Ducato husbil i huvudstaden Budapest, och gör dig redo att mentalt förflyttas - av konsten, av historien och till och med av Donaufloden!

Denna stad erbjuder attraktioner för hela familjen: temaparker, museer och även ett akvarium väntar på er, mellan en hantverksmarknad och nästa - såvida du inte hellre väljer en stunds avslappning i de historiska termalbaden.

Men Ungern är inte bara Budapest: dess själ byggs upp av små bondesamhällen och traditioner som inte glömts bort genom åren, vilket ger landet en känsla av tidlöshet.

Sjön Balaton och den vilda bergsregionen Bakony, stäppmarkerna (med paprikaodlingar) och nationalparken Hortobágy, det största skyddade området i Ungern och en del av Unescos världsarv, där människor och natur lever i harmoni - det är några av de etappmål som du absolut måste ta med i din resedagbok.

Juvelen i kronan? De goda vinerna! Landet är nämligen välkänt för sin tillverkning av kvalitetsviner.

Så vi höjer ett glas för detta resmål som vi snart kommer att upptäcka ombord på vår Fiat Ducato husbil!

REPUBLIKEN TJECKIEN, DOLDA JUVELER

Republiken Tjeckien är ett perfekt land att besöka ombord på din Ducato: campingplatserna är många och man får även lov att parkera husbilar på stadsparkeringar, mot betalning, en perfekt lösning i alla årstider!

Konsten, kulturarvet och gastronomin i Prag är välkänd, men även mindre kända delar av Böhmen är väl värda att upptäcka, som till exempel Český Krumlov.

Hela Böhmen förtjänar en resa: området utvecklar sig runt floden Vltava (eller Moldau) och är ett landskap fyllt med skog och kullar, pittoreska byar, kloster och slott.

Fascinerande slott som gör dig mållös finns även kring Brno, huvudstad i Mähren: här finner du även grottor, djupa vinkällare och hantverksateljéer.

Lite folklore: enligt en antik legend stiger staden upp över en labyrint av grottor och gångar som grävts fram av ett mytiskt drakfolk - draken är ännu idag stadens symbol. Fram till modern tid finns det registrerade tillfällen då folk bara försvunnit... puff! De förirrade sig ner i dessa grottgångar under mark utan att lämna spår efter sig.

Är du redo att upptäcka om det finns någon sanning i de gamla legenderna?

Nu väntar ett 2020 fyllt av upplevelser on the road.

Trevlig resa med din Fiat Ducato husbil!