30 AUG 2019

SOMMAR I PORTUGAL: ETT BETAGANDE LAND ATT UPPTÄCKA I HUSBIL

RESA I HUSBIL

Drömmer du sedan ett år om blå sjöar och hav?

Stig upp i din husbil på Fiat Ducato-chassi och res mot en badort. Det är säkert den bästa idén för att på bästa sätt njuta av den efterlängtade sommaren. Tänker du redan på det första svalkande doppet? Här följer italienska stränder med Bandiera Blu 2019 som är värt ett pit stop med din husbil!

VILLALAGO

Inte bara hav! Den första etappen som vi föreslår är en insjöstrand: den här blå platsen finns i Abruzzo, i Villalago. Stränderna vid Lago di Scanno ligger på första plats i rankningen av italienska stränder enligt Bandiera Blu 2019.

Detta resemål är en idealisk plats för dig som söker en resa som förenar konst och natur, avslappning och upptäckter. Vi kör 150 km från Rom på A25/E80 och A24. På en timma och femtio minuter från storstaden, som är magnifik men varm under sommaren, når du ett svalt paradis där du kan slappna av.

Utöver lago di Scanno, den största sjön i området, finns ytterligare två sjöar att besöka för förfriskning: lago di San Domenico och lago di Pio.

Det är också värt att besöka Villalagos historiska centrum: under en promenad kan du se hur denna typiska medeltida by uppe på toppen av ett berg erbjuder förtrollande utsikter, med sina många smala gator, små gränder och trappor. Inne i byn kan du besöka många konstnärliga skönheter som Eremo di San Domenico, det longobardiska tornet och den fantastiska medeltida fästningen. I Villalagos centrum kan du hitta olika butiker och affärer där du kan köpa souvenirer och traditionella produkter från Abruzzerna.

Om natur, sport och välbefinnande är något som du inte kan motstå under din resa, är utflykterna runt Villalago något för dig! Den mest klassiska färdvägen i bergen är den som tar dig till Monte Argatone, där du kan njuta av den fantastiska utsikten som även omfattar Abruzzo nationalpark.

Och för ett perfekt slut på dagen smakar vi på typiska produkter och rätter från den kulinariska traditionen i Abruzzo framför en vacker solnedgång.

SAN NICOLA ARCELLA

Stränder med kristallklart vatten och branta stup över havet... välkommen till Kalabrien. San Nicola Arcella, i provinsen Cosenza, är nykomlingen bland Bandiere Blu i Kalabrien 2019. Orten markerar inledningen av kustlinjen kallad "Riviera dei Cedri” (cedertärivieran) som fått sitt namn av de typiska frukterna i området. Den mest tjusande scenen är spiaggia dell’Arcomagno, en bukt med en enastående strand som skyddas av en stor bergsbåge som separerar den från det öppna havet och ramar in den i en unik scen, särskilt vid solnedgången.

För att nå denna juvel på kalabriens västkust, stig ombord i din husbil på Fiat Ducato-chassi och kör motorvägen A3 från Neapel till Reggio Calabria. När du når Cosenzas provins kör du av mot Lagonero och efter vägtullen tar du riksväg 18. Ungefär 40 km återstår för att nå fram till San Nicola Arcella. Parkera längs kusten och förbered dig för en promenad längs en kort men brant stig som grävts ut i berget. Du kommer sedan fram till en perfekt plats för en dag full av avslappning!

Stadens geografiska position, uppe på en kulle men samtidigt nära havet, skapar ett visst klimat som gör sommaren sval tack vare brisen som blåser längs kusten under dagens varmaste timmar. Alla ingredienserna finns för en oförglömlig semester!

CAMPOMARINO

Om resan i din husbil på Fiat Ducato-chassi är synonym för familjesemester, är denna plats med långa och djupa stränder perfekt för att njuta av tiden med de små!

På ena sidan har vi bergsuddar och koppling till landet och på den andra sidan har vi kusten som smeks av det klara adriatiska havet. Som namnet Campomarino (havsfält) antyder, förenas här landskap för alla smaker! Denna lilla stad i Molise, i provinsen Campobasso, är en perfekt plats för att ta en avslappnande semester på en plats där turistmassor under sommaren är en avlägsen mardröm. Med sina 6 500 invånare kännetecknas denna kommun, med sina steniga kullar och sandslätter, av ett lugnt liv med långsam och behaglig rytm som är typiskt för dåtidens bond- och fiskebyar.

För att nå detta lilla paradis, den enda staden med Bandiera Blu i Molise, tar du A14 Bologna-Taranto och köra ut mot Termoli. Ta sedan den adriatiska riskvägen och fortsätt söderut mot Campomarino. När du kommit fram behöver du bara parkera din Fiat Ducato-chassi och börja njuta av en avslappnande sommar!

Det finns inget mer att lägga till! Dyk ner i sommaren... och ha en bra semester!