13 NOV 2020

KALLT KLIMAT OCH SNÖ? INGA PROBLEM, MED FIAT DUCATO-HUSBILEN ÄR ÄVENTYRET HELT SÄKERT I ALLA SLAGS KLIMATFÖRHÅLLANDEN!

ATT FÖRFLYTTA SIG I HUSBIL

Hashtag #snökalltis. Med vintersäsongen vid dörren finns det tre saker som bör få oss att spetsa öronen och planera vårt nästa äventyr i vår husbil på Fiat Ducato-chassi! Lås oss tillsammans upptäcka hur vi på bästa sätt kan tackla de kommande månaderna, både ifråga om lugnet under våra resor och för att vara säkra på att vår fyrhjuliga vän är i utmärkt form inför nästa vår. Är du redo? Då åker vi!

Däck och bränsle: ett viktigt val

Medan vi planerar vår nästa resa är det viktigt att vara extra uppmärksam med vägsträckan som vi ska köra. Finns det branta vägar eller är det för det mesta slättland? Och kan temperaturen går ner flera grader under noll?

Vi vet väl att känna friheten i fritidsbilar är det som gör dem till det bästa valet för många av oss. Att planera saker lite i förväg och göra rätt val förhindrar att vi till exempel kan bli fast med en frusen motor på grund av bristande omsorg vid valet av rätt bränsle! Innan du reser iväg, se till att du har däcken med den version som bäst passar kraven och be om råd hos din betrodda servicepunkt. På samma sätt, om du reser till områden med förväntade temperaturer på -10 grader, måste vi fylla på Arctic Diesel, som finns på nästan alla tankstationer i dessa områden. Den sista försiktighetsåtgärden när det gäller bränsle ligger i mängden: om tanken nästan är tom under uppehåll, särskilt vid längre stopp under natten, kan den frysa lättare. Det rekommenderas alltid att tanka fullt innan du stannar för att inte ta några risker.

Planera resan: högst 20 km omkrets

Som vi tidigare sa är en planering under kalla månader viktig. Vi kan göra en enkel matematisk beräkning för att förstå vad som är bäst att göra och hur långt du kan resa från en plats med servicepunkter. Så upp med kartorna!
Om vi planerar ett äventyr i bergen ska du se till att inte övernatta på en plats som är över 20 km från närmaste stad där alla möjliga servicepunkter finns tillgängliga. Det gör även att du kan snabbt åka tillbaka hem om klimatet blir värre och säkerställer även en snabb räddning vid oförutsedda händelser. Vi väljer därför mittpunkten i vår cirkel med en radio på 20 km och vårt nästa resmål inom detta område. Det är sant av det kan verka begränsande jämfört med vår vanliga gränslösa frihet, men vi som husbilsägare är kända för vår förmåga att anpassa oss till omständigheterna!

Sista punkten: ett perfekt underhåll

Den sista viktiga försiktighetsåtgärden före vintermånaderna är att ha hålla fordonet i perfekt underhåll och därmed hålla vår älskade husbil på Fiat Ducato-chassi i bra form!
Det är förbjudet att åka iväg om du upptäcker vattenläckor på vattensystemet (var försiktig med is på rörledningarna!) och värmesystemet ska obligatoriskt kontrolleras: om det inte fungerar kanske du måste åka tillbaka tidigare än förutsett. En noggrann kontroll av alla de här delarna och av fordonets allmänna tillstånd krävs för en resa i all säkerhet.

Det är också viktigt att du personligen är utrustad med allt som behövs, men resväskan får du själv ta hand om!

Vi har nu nått slutet av denna korta lathund för våra vinterresor... en ny resa börjar snart! Äventyren på din husbil på Fiat Ducato-chassi är unika, i varje årstid, om du planerar med medvetenhet och med ett mål: säkerhet.