12 JUL 2019

UPPTÄCK NYHETERNA FÖR FIAT DUCATO HUSBIL: DEN HELAUTOMATISKA VÄXELLÅDAN!

LIVET OMBORD

Den nya säsongen inleds med flera nyheter för Fiat Ducato husbilar: förutom presentationen av motorserien 2019 Euro 6d-TEMP, från 120 till 180 hk, gör dig redo att hälsa den 9-stegade automatväxeln välkommen … för en perfekt komfort även vid ratten!

Du hittar den på motorer från 140, 160 och 180 hk: den helt nya hydrauliska momentomvandlare av den senaste generationen garanterar en avspänd och trevlig körupplevelse, tack vare den optimerade användningen av vridmomentet som gör att den konventionella kopplingen inte behöver användas. Kan du inte vänta med att upptäcka den på nära håll? Sätt dig bekvämt i husbilen för att tillsammans med oss lära känna en ny ”reskamrat” av yppersta klass: den nya helautomatiska växellådan!

Den helt nya växellådan ökar vridmomentet på versionerna 160 och 180 (med upp till 12,5 %) och har en vikt som är bäst i sin kategori. Den finns i två lägen: automatläge och autostick-läge.

automatläget, i positionen ”drive”, väljer styrenheten – beroende på hastighet, last och lutning – rätt växel.

Vid lutningar, krävande körförhållanden och frekventa växlingar förhindrar autostick-läget att växellådan överhettas och väljer den lägsta växeln för att förbättra bilens prestanda. Du kan aktivera autostick-läget genom att flytta spaken åt vänster: displayen på instrumentpanelen visar läget och växelsteget.

I automatläget kan du även använda Kick Down, som växlar ned till en lägre växel vid kraftiga accelerationer och omkörningar, för att få mer kraft.

Ställ in det körläge som ger dig maximal komfort på resan: Normal (systemet är alltid standardinställt i detta läge), Power (idealisk för tung last och på branta backar), Eco (perfekt för en lugn körning). Körkomforten garanteras också av elektroniken: det valda läget visas på instrumentpanelen när tändningen är påslagen.

Det är verkligen sant att semestern börjar vid ratten: är du klar att ge dig iväg tillsammans med Fiat Professional for Recreational Vehicles?