11 SEP 2020

PÅ TUR MED DYR? HER ER NOEN NYTTIGE RÅD FØR DU LEGGER UT PÅ REISE!

REISE MED BOBIL

Sommeren står for døren, og med den håpet om å kunne legge ut på reise igjen, hvert år er det noen problemer som må løses før vi legger ut på tur! For mange av oss, ferske bobilster og naturelskere, er det umulig å ikke ta med oss våre firbente venner.

Her kommer derfor noen enkle, men nyttige råd for å forberede seg (alle, også din bobil på Fiat Ducato-understell) på best mulig måte til det neste eventyret!

Som hjemme

Hvis det er sant at vi alle ser på hjemmet vårt som et “hellig” sted, der vi kan leve fredelig langt fra hverdagens problemer, er dette enda sannere for våre venner dyrene!
For å forberede dem best mulig til den neste reisen vår sammen anbefaler vi derfor at du begynner å venne også dem til “campinglivet”! La oss derfor prøve å tilbringe noen timer sammen inne i bobilen vår, kanskje ta noen rundturer i nærområdet slik at de nye bobilistene venner seg til, ikke bare selve bobilen, men også at en kjører!

Dyr er veldig stedbundne, så å tvinge dem til å bli med på en reise til et sted de ikke kjenner vil kunne ha negative følger. Fra enkle tilpasningsproblemer, til mer alvorlige humørsvingninger for dyret, som vil kunne føle seg i fare, og derfor oppføre seg mer aggressivt enn vanlig! Hvis det skulle skje, er det beste rådet å stanse bobilen og tilbringe litt tid sammen utendørs. Din tilstedeværelse og naturen fikser resten!

Rom til alle

Nå har vi latt vår firbente venn venne seg til å være inne i bobilen vår på Fiat Ducato understell, men hva nå? Vi må legge merke til hvor den velger å legge seg! Dyr har nemlig en tendens til å legge seg på steder der de føler seg beskyttet, særlig i situasjoner som for dem er “vanskelige”! Når vi har funnet dette stedet innreder vi det til dyrets personlige rom for hele reisens varighet, vi kan sette kurven deres på gulvet og også plassere skålene til mat og vann ved siden av. Dyrevennen vår kommer til å sette pris på det!

Men det er også viktig å begrense bevegelsene inne i bobilen så mye som mulig under kjøring, vi må derfor lære dyret før avreise at det ikke må hoppe opp i stoler, senger eller seter. Kanskje det ikke kommer til å være så glad for det i begynnelsen, men ved en eventuell bråbrems vil det at dyret ikke er i fare være en risiko mindre for alle passasjerene!

Også når det gjelder stoppene er det best å bestemme seg på forhånd for om vi vil at dyret vårt skal være sammen med oss inne i bobilen eller på utsiden! Hvor vi velger det andre alternativet anbefaler vi å venne det til å være rundt bobilen også før vi reiser, slik at det senere føler seg trygt, selv langt fra garasjen hjemme!

Klargjøring av bodelen

Når vi så har kommet hjem med reisekameratene våre må vi vie litt tid til vår Fiat Ducato: la oss se hva vi bør gjøre for å gjøre livet ombord bedre for alle!
Først av alt utruster vi oss med ekstra kluter med tanke på logrende venner som kommer hjem fra et sjøbad eller en tur på fjellet! Med tanke på den lille plassen, vil en svært skitten hund (selv om den er liten) raskt kunne gjøre bobilen ubeboelig. Vi må derfor alltid passe på å vaske den skikkelig før vi slipper den inn i bobilen.

Det er også en god idé å dekke til alle skarpe tanker før vi legger ut på reise med dyr! De har nemlig ikke like god balanse som også under kjøring, og ingen vil at de skal skade seg på grunn av en skarp sving eller en hump i veien!

Rengjøringsprodukter, både for dyret og for bobilen, er enda mer nødvendige enn vanlig i disse situasjonene. Vi anbefaler derfor at du tar med alt for alle eventualiteter, og hvis du er i tvil om å ta med loppemiddel... ta det med!

Alt er klart, da drar vi!

Siste ting, men ikke minst viktig, hvis dere har tenkt å dra utenlands må dere passe på at de firbente vennene må ha med seg de personlige passene sine! For å unngå uønskede overraskelser er det best å passe på å ha med alt på forhånd. Det er en god idé å oppbevare alle dokumentene sammen med vognkortet til din Fiat Ducato slik at du er klar hvis dere skulle bli stanset av politiet.

Denne lille veiledningen er over, og nå håper vi å snart kunne reise igjen, lykkeligere enn noen gang... og helt sikkert, bedre forberedt enn noen gang, klare til å tilbringe litt tid med venner, det være seg to- eller firbente!