25 MAR 2023

Hvordan reise i "øko"-modus

Å REISE I BOBIL

Alle som reiser med en bobil med Ducato-base er tilbøyelige til å respektere miljøet, men vi kan gjøre enda bedre for å hjelpe vår jord

Lev avkoblet fra hverdagen i øko-modus

Å reise på en miljøvennlig måte er mulig, det må det være! Folk som reiser med bobil har en grønn visjon om livet, fordi de er vant til å leve i kontakt med naturen og omfavne en miljøvennlig livsstil. Men miljøberedskapen er under alles øyne og selv de som foretrekker bobilferier kan og må tenke mer og mer økologisk.

Når du reiser på ferie ombord i bobilen din med Ducato-base, må man aldri glemme at for kunne nyte denne fantastiske planeten må vi, sammen med millioner av andre folk, ta vare på miljøet. Dette er det som bekreftes hvert år den 22. april, under Earth Day, den store demonstrasjonen til fordel for miljøet som favner alle verdens folk. Det er imidlertid ikke det eneste øyeblikket viet til å ivareta luftkvalitet og jordvern: FNs generalforsamling ønsket å etablere den internasjonale skogdagen, som feires 21. mars.

Bobilen, en skole for en økologisk livsstil

De som velger bobilferie er tilbøyelige til en type grønn turisme. Flere studier viser at bobilferier har lavere miljøbelastning enn andre typer ferier, for eksempel med bil og hotell. Mindre energi forbrukes, mindre vann går til spille og totalt sett skapes mindre CO2-utslipp. Dette er fordi vi bor i et mindre miljø, vi bruker mindre energi til belysning og klimaanlegg, vi bruker fornybare ressurser ved hjelp av solcellemoduler. Du må håndtere reservene om bord, som er begrenset når det gjelder energi, drivstoff og vann: det kan ikke være noe avfall, så du er tilbøyelig til å spare penger. Vi kan også si at en bobilferie er en livsskole, som lærer oss å vurdere de begrensede ressursene som er tilgjengelige og å optimalisere dem. Videre beveger de som reiser med bobil, når de ankommer destinasjonen, med økologiske midler: sykkelen har alltid vært bobilfolkets trofaste følgesvenn.

Et mer miljøvennlig reisevalg

Reglene for å hjelpe miljøet bør nå være kjent for alle, men det er greit å huske dem. Først og fremst prøver vi å organisere avfallet på best mulig måte, og fortsetter med en separat innsamling som er nyttig for resirkulering av materialer. Vi prøver imidlertid å begrense forbruket av plast til et minimum og bruke gjenbrukbare handleposer så mye som mulig, laget av miljøvennlige materialer. Vi legger også vekt på vaskemidler for rengjøring av bobilen og avhending av avfallsvæsker, ved bruk av økologiske produkter. Redusering av strømforbruket bør være normen for bobillivsentusiaster. Flere og flere solcellepaneler, derfor, mens vi på litt utdaterte bobiler kan erstatte de gamle lampene med LED-modeller med lavt forbruk, som nå er normen på nyproduserte kjøretøy. De som installerer klimaanlegg på kjøretøyet kan velge en spesielt effektiv modell, med lavere forbruk, men de kan også spare energi ved å bestemme seg for å begrense bruken av apparatet og stille inn en temperatur som ikke er for lav. Til og med vannforbruk kan optimaliseres ved å unngå sløsing.